Skylines worden steeds meer het gezicht van een stad. De afgelopen jaren loopt er bijna een soort wedstrijd tussen de verschillende steden om zo hoog mogelijke gebouwen te bouwen, om indrukwekkende skylines te realiseren. Dat vinden wij niet erg, want de skylines zijn – met name met zonsondergang – erg mooi om naar te kijken. Dit zijn onze 10 favorieten, welke heb jij al gezien?

Singapore

De skyline van Singapore verdient een plekje in onze top 10 dankzij het Marina Bay Sands hotel. Dit prachtige gebouw is wereldberoemd geworden dankzij haar unieke design en de infinity pool bovenop het hotel.

Singapore

Sydney

Het Sydney Opera House maakt de skyline van Sydney een van de meest herkenbare ter wereld. Met nieuwjaar is het hier extra speciaal, dit meemaken hoort absoluut op je bucket list.

Sydney

Toronto

De skyline van Toronto – gelegen aan Lake Ontario – bezat lange tijd het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Die titel is het kwijt, maar indrukwekkend is het nog altijd.

Toronto

Chicago

In Chicago waren de eerste wolkenkrabbers ter wereld te vinden. Alleen al daarom hoort de stad in deze lijst thuis. Maar vandaag de dag is de skyline nog steeds erg mooi!

Chicago 1

Dubai

Dubai had enkele tientallen jaren geleden nog totaal geen skyline, maar heeft vooral dankzij de Burj Khalifa – het hoogste gebouw ter wereld – een beroemde en prachtige skyline.

Dubai 1

Hong Kong

De skyline van Hong Kong is van twee kanten te bewonderen. Loop op de boulevard langs de rivier, of ga naar het uitkijkpunt Victoria Peak. Vanaf beide punten heb je een geweldig uitzicht.

Hong Kong 1

Kuala Lumpur

De Petronas Twin Towers maken de skyline van Kuala Lumpur zo bijzonder. Twee prachtige gebouwen, die je vanuit de hele stad goed kunt zien.

Kuala Lumpur

New York

Misschien wel de beroemdste skyline ter wereld is die van New York. Maak een tocht met de boot om de skyline op haar beste te zien.

New York

Seattle

De Space Needle en de berg op de achtergrond maken de skyline van Seattle een hele bijzondere en absoluut indrukwekkend.

Seattle

Shanghai

Loop over de Bund, de beroemde boulevard van Shanghai, om de skyline te bekijken. Vooral in de avond is het hier erg mooi, als de gebouwen kleurrijk verlicht worden.

Shanghai

Inspireer je vrienden!