Japan is een van de meest fascinerende landen ter wereld. De geïsoleerde locatie heeft ervoor gezorgd dat de cultuur nauwelijks is aangetast door haar buurlanden. Hierdoor heeft Japan een unieke cultuur, die veel verschilt van de rest van de wereld. Deze cultuur is voor ons soms lastig te begrijpen, wat het land iets mysterieus geeft.

Geisha’s

De wit geschminkte gezichten, de fel rode lippen, het bijzonder opgezette haar en de mystiek achter het beroep van een Geisha spreekt vele tot verbeelding. In Kyoto zijn nog altijd een paar Geisha’s actief. Loop ’s avonds door de wijk Gion in de hoop een echte Geisha te spotten.

Geisha 1

Geisha 2

Geisha 3

Japanse kastelen

Bij kastelen denk je waarschijnlijk eerder aan Frankrijk dan aan Japan, maar in Japan zijn een aantal prachtige kastelen te vinden. Veel kastelen zijn verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, gelukkig hebben er een paar de bombardementen overleeft. Drie van de mooiste kastelen vind je in Himeji, Matsumoto en Nagoya.

Kasteel 3

Kasteel 1

Kasteel 2

Fushimi Inari

Kyoto is zonder twijfel de mooiste stad in Japan. Je vindt hier tientallen schitterende tempels en mooie, oude wijken. Net buiten Kyoto ligt XXX. Dit zijn duizenden oranje toeganspoorten, gelegen op een weg in de bergen. Een must see in Japan.

Fushimi 1

Fushimi 2

Fushimi 3

Cherry Blossom

De mooiste tijd van het jaar om Japan te bezoeken is de bloesemtijd. Deze jaarlijkse gebeurtenis vindt elk jaar rond april en mei plaats. De bladeren aan de bomen vervangen in een roze kleur. Veel Japanners spreken in deze tijd af om samen dit natuurfenomeen te bekijken.

Cherry 1

Cherry 2

Cherry 3

Miyajima

Op een uur rijden van Hiroshima ligt het eiland Miyajima. De oranje toegangspoort gelegen net buiten het eiland heeft dit een populaire toeristische bestemming gemaakt. Het is hier het mooist bij zonsondergang. De vloed zorgt ervoor dat dat de poort gedeeltelijk onder water staat. In combinatie met de ondergaande zon leidt dit tot prachtige plaatjes.

Miyajima 1

Miyajima 2

Miyajima 3

Bamboebos

Mysterieuzer dan een volledig bamboebos kunnen we het niet bedenken. Deze bezienswaardigheid net buiten Kyoto is niet te missen.

Bamboebos 1

Bamboebos 2

Bamboebos 3

Inspireer je vrienden!