Verreweg de meeste toeristen in Thailand die naar de eilanden gaan bezoeken eilanden als Phuket, Koh Samui en Koh Phi Phi. Wij houden er van om de wat meer onontdekte plekjes op te zoeken. Ondanks de populariteit van Thailand is dit gelukkig nog absoluut mogelijk. Wij beschrijven 5 van onze favoriete onbekende Thaise eilanden.

Koh Adang

Dichtbij de grens met Maleisië ligt het nationale park Tarutao. In dit park vind je meerdere eilanden, waarvan Koh Lipe de bekendste is. Een minder bezocht pareltje is Koh Adang. Het hele eiland is mooi, maar check zeker het uitzicht vanaf de Chadoe Cliff!

Koh Adang 1

Koh Adang 2

Koh Adang 3

Koh Phayam

Ten westen van het vaste land van Thailand ligt het eiland Koh Phayam. Je kunt er vogels kijken en genieten van de rust. Leuker vinden wij het dat het een van de enige spots in Thailand is waar je goed kunt surfen. Absoluut een reden om dit mooie eiland te bezoeken tijdens je reis door Thailand.

Koh Phayam 1

Koh Phayam 2

Koh Phayam 3

Koh Kradan

Koh Kradan ligt ook dichtbij Maleisië. Je komt hier vooral om van de heerlijke rust te genieten. Er zijn geen bijzondere activiteiten te ondernemen, maar dit is juist een groot pluspunt. De rustige stranden zijn alleen nog maar mooier zonder mensen op je foto.

Koh Kradan 1

Koh Kradan 2

Koh Kradan 3

Koh Mook

Richting de grens met Cambodja ligt Koh Mook. Een prachtig eiland, absoluut een van de mooiere in Thailand. Het eiland is wat ons betreft nog net onbekend genoeg om in dit lijstje te staan, maar dit verandert snel. Niet ver van Koh Mook ligt het eiland Koh Chang, wat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Veel reizigers maken vanuit daar een trip naar Koh Mook. Over een aantal jaar zou ook op Koh Mook het toerisme dus sterk aanwezig zijn.

Koh Mook 1

Koh Mook 2

Koh Mook 3

Koh Hong

In de buurt van Krabi ligt het piepkleine Koh Hong. Het is een onbewoond eilandje, met nauwelijks voorzieningen. Lang zul je hier dus niet blijven. Het is echter wel een super mooi eiland om als dagtrip te bezoeken. Je kunt hier onder andere een mooie boottocht door een lagune maken.

Koh Hong 1

Koh Hong 2

Koh Hong 3

Inspireer je vrienden!