rijstvelden-grid

Must see: terrasvormige rijstvelden in Vietnam

By | Vietnam | No Comments

Het bergachtige noorden van Vietnam staat bekend om haar schitterende rijstvelden. Verreweg de bekendste plek om dit moois te zien is Sapa. Vanuit hier kan je schitterende trekkings maken langs en door de rijstvelden. Bij de meeste wandeltochten ben je twee dagen onderweg en slaap je in een simpele homestay bij de lokale bevolking. Sapa is makkelijk te bereiken vanuit Hanoi en absoluut een geweldige bestemming in Vietnam. Minder bekend, maar misschien nog wel mooier zijn de rijstvelden van Mu Cang Chai. Helaas is deze regio wat lastiger te bereiken, maar als je er eenmaal bent zul je een stuk minder toeristen tegenkomen dan in Sapa! Check hieronder onze foto impressie van deze twee regio’s.

Sapa

Sapa 1

Sapa 2

Sapa 3

Sapa 4

Mu Cang Chai

Mu Cang Chai 9

Mu Cang Chai 1

Mu Cang Chai 3

Mu Cang Chai 7

Inspireer je vrienden!

thaiseilanden-grid

5 onbekende Thaise eilanden

By | Thailand | No Comments

Verreweg de meeste toeristen in Thailand die naar de eilanden gaan bezoeken eilanden als Phuket, Koh Samui en Koh Phi Phi. Wij houden er van om de wat meer onontdekte plekjes op te zoeken. Ondanks de populariteit van Thailand is dit gelukkig nog absoluut mogelijk. Wij beschrijven 5 van onze favoriete onbekende Thaise eilanden.

Koh Adang

Dichtbij de grens met Maleisië ligt het nationale park Tarutao. In dit park vind je meerdere eilanden, waarvan Koh Lipe de bekendste is. Een minder bezocht pareltje is Koh Adang. Het hele eiland is mooi, maar check zeker het uitzicht vanaf de Chadoe Cliff!

Koh Adang 1

Koh Adang 2

Koh Adang 3

Koh Phayam

Ten westen van het vaste land van Thailand ligt het eiland Koh Phayam. Je kunt er vogels kijken en genieten van de rust. Leuker vinden wij het dat het een van de enige spots in Thailand is waar je goed kunt surfen. Absoluut een reden om dit mooie eiland te bezoeken tijdens je reis door Thailand.

Koh Phayam 1

Koh Phayam 2

Koh Phayam 3

Koh Kradan

Koh Kradan ligt ook dichtbij Maleisië. Je komt hier vooral om van de heerlijke rust te genieten. Er zijn geen bijzondere activiteiten te ondernemen, maar dit is juist een groot pluspunt. De rustige stranden zijn alleen nog maar mooier zonder mensen op je foto.

Koh Kradan 1

Koh Kradan 2

Koh Kradan 3

Koh Mook

Richting de grens met Cambodja ligt Koh Mook. Een prachtig eiland, absoluut een van de mooiere in Thailand. Het eiland is wat ons betreft nog net onbekend genoeg om in dit lijstje te staan, maar dit verandert snel. Niet ver van Koh Mook ligt het eiland Koh Chang, wat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Veel reizigers maken vanuit daar een trip naar Koh Mook. Over een aantal jaar zou ook op Koh Mook het toerisme dus sterk aanwezig zijn.

Koh Mook 1

Koh Mook 2

Koh Mook 3

Koh Hong

In de buurt van Krabi ligt het piepkleine Koh Hong. Het is een onbewoond eilandje, met nauwelijks voorzieningen. Lang zul je hier dus niet blijven. Het is echter wel een super mooi eiland om als dagtrip te bezoeken. Je kunt hier onder andere een mooie boottocht door een lagune maken.

Koh Hong 1

Koh Hong 2

Koh Hong 3

Inspireer je vrienden!

neworleans-grid

Stad in beeld: New Orleans

By | Verenigde Staten | No Comments

Als je aan New Orleans denkt gaan je gedachten waarschijnlijk terug naar Orkaan Katrina. Deze orkaan had in 2005 een verwoestend effect op de stad en haar omgeving. Bijna de gehele stad kwam onder water te staan, waardoor veel gebouwen zijn vernield. New Orleans is echter een hele leuke stad voor toeristen gebleven. De grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana staat bekend om haar muziekgeschiedenis en het lekkere eten. De oorsprong van de Jazz muziek ligt in New Orleans en dit zie je nog overal terug. Vooral in de French Quarter zie je veel cafés waar live jazz wordt gespeeld. Dit is sowieso een hele leuke wijk om in rond te lopen. New Orleans is op haar leukst tijdens het Mardi Gras festival. Dit jaarlijkse feest is te vergelijken met Carnaval, erg bijzonder om hier mee te maken. Bekijk onze fotorapportage van New Orleans en overweeg een bezoek aan deze leuke stad!

New Orleans 1

New Orleans 2

New Orleans 3

New Orleans 4

New Orleans 5

New Orleans 6

New Orleans 7

New Orleans 8

Inspireer je vrienden!

santorini-grid

Een niet te vergeten Grieks uitzicht

By | Griekenland | No Comments

Bij Griekse eilanden denk je al gauw aan bekende vakantiebestemmingen als Kreta en Rhodos. Leuke bestemmingen, maar het mooiste Griekse eiland is wat ons betreft Santorini. Met name de stad Oia is prachtig en behoort op ieders bucketlist te staan. Een onontdekt plekje is het zeker niet, al helemaal niet in de zomer. Toch blijft het een prachtige stad, met haar witte gebouwen en blauwe accenten. De traditionele architectuur, mooie paden en kleurrijke bloemen maken het plaatje af. Vooral met zonsondergang is het hier schitterend. Santorini is goed te bezoeken als dagtrip vanuit het nabij gelegen eiland Kreta. Langere tijd doorbrengen op Santorini is ook mogelijk. Verken dan ook de hoofdstad Thira en bekijk de vele spectaculaire kliffen.

Santorini 1

Santorini 2

Santorini 3

Santorini 4

Santorini 5

Santorini 6

Santorini 7

Santorini 8

Santorini 9

Inspireer je vrienden!