Het noorderlicht – ook wel poollicht of aurora borealis genoemd – zien staat bij veel reizigers op hun bucket list. Helaas is dit maar zelden te zien in Nederland. De kans om het noorderlicht te zien is veel groter in de meer noordelijke gelegen landen, bovendien is het daar ook veel indrukwekkender. In deze drie landen kan je goed terecht om dit natuurfenomeen te bewonderen.

Noorwegen

Noorwegen is een van de beste landen ter wereld om het noorderlicht te zien. Hoe meer je naar het noorden gaat, hoe hoger de kans is. In de wintermaanden heb je de meeste kans, van ongeveer oktober tot en met maart. De stad Tromsø is een goede keuze om naar toe te reizen als je op zoek wilt gaan naar dit moois. Ook de Spitsbergen eilanden zijn hiervoor een hele goede keuze.

Noorwegen 1

Noorwegen 2

Noorwegen 3

Ijsland

Een van de grote voordelen van Ijsland is de schone lucht, er is hier nauwelijks sprake van luchtvervuiling. Hierdoor heb je een grotere kans om het indrukwekkende noorderlicht goed te zien. Je kunt hiervoor in het hele land terecht, kies zelf een lekker rustig plekje uit.

Ijsland 1

Ijsland 2

Ijsland 3

Finland

Ook Finland is een hele goede spot om het aurora borealis te bewonderen. Het beste kan je naar Fins Lapland, in het noorden van het land. Ook Kakslauttanen is een populaire bestemming.

Finland 1

Finland 2

Finland 3

Inspireer je vrienden!