Veel mensen denken dat Rio de Janeiro een heel gevaarlijke stad is. Dit is deels waar, maar de stad kent vele gezichten en het is een absoluut een stad die het bezoeken waard is. Hieronder een aantal hoogte- en dieptepunten van deze wereldstad in Brazilië.

De stranden

Copacabana is het bekendste strand van Rio de Janeiro en zelfs een van de bekendste stranden in de wereld. Goed opletten moet je hier zeker, want er zijn op en rondom het strand genoeg mensen die je proberen op te lichten of beroven. Als je je goed inleest over de gevaren kan je rustig genieten van je dagje strand. Ook het Ipanema strand is een aanrader in Rio.

Rio Strand 1

Rio Strand 2

De verlosser

Naast het Copacabana strand is het beeld van Christus de Verlosser dé trekpleister van Rio de Janeiro. Dit gigantische beeld staat bovenop de Corcovado berg, waardoor je het beeld vanuit de hele stad kunt zien. Dit dien je absoluut van dichtbij te kijken, al is het maar voor het mooie uitzicht over de stad.

Rio Verlosser 1

Rio Verlosser 2

Kleurrijk Rio

De videoclip Beautiful van Snoop Dogg en Pharrell maakte de kleurrijke trappen van Escadaria Selaron wereldberoemd. Ook in de rest van de stad zie je veel kleuren. Zo kom je veel – door voetbal geïnspireerde – graffiti tegen.

Rio kleurrijk 1

Rio kleurrijk 2

Favela’s

Armoede is helaas nog volop aanwezig in Rio en de grote favela’s vormen het andere bekende en treurige gezicht van Rio de Janeiro. In je eentje door de favela’s lopen is absoluut niet aan te raden. Als je deze sloppenwijken wel van dichtbij wilt bekijken moet je goed onderzoek naar de juiste begeleiding.

Rio Favela 1

Rio Favela 2

Carnaval

Jaarlijks vindt in Rio je beroemde Braziliaanse carnaval plaats. Dit is dé plek in de wereld om carnaval te vieren. Het feest duurt maarliefst 4 dagen en vindt plaats in februari of maart. Reserveer ver van te voren een hotel, want er komen veel mensen op af.

Rio Carnaval 1

Rio Carnaval 2

Inspireer je vrienden!